Home Ground design The Green House / AC ARQUITETURA

The Green House / AC ARQUITETURA

0


The Green House / AC ARQUITETURA

© Matheus Moura© Matheus Moura© Matheus Moura© Matheus Moura+ 25


  • Zoned Area of ​​this architecture project Zoned:
    454 m²

  • Year Year of completion of this architecture project

    Year:


    2020


  • Photographs Photographs: Matheus Moura

  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: AutoDesk, ALUC, Brasilite, Carbon Design, Cerâmica Portinari, Cream design, Elettromec, Estúdiobola, Gauss Revestimentos, Gustavo Bittencourt, HUGO MADEIRAS NATURAIS, Lurca Azulejos, MAC Moveis, BUT 55 DESIGN, MARBRÁS MARMORARIA, Mula Preta, MÁRIO TOMÉ MARCENARIA, Réjane Carvalho Leite, Tintas Coral, Trimble

  • Principal architects:

    Adson Jenner and Carolina Farias

© Matheus Moura
© Matheus Moura

The GreenHouse was a project entrusted to us by a young couple, who provided a stimulating needs program with very specific characteristics. By aligning the wishes with the constraints of the project, we realized that the architectural answer would be the integration between the interior and the exterior, while, thanks to the establishment of green spaces with a lot of foliage, privacy could be preserved. The integration between interior and exterior made it possible to obtain full natural lighting, sometimes filtered by hollow elements, sometimes by dense vegetation, bringing to the project a very cozy architecture integrated into nature.

 
© Matheus Moura
© Matheus Moura
© Matheus Moura
© Matheus Moura

A contemporary concept of experience of spaces has been adopted, as well as contemporary architecture, which mixes current elements and modernist concepts expressed in cobogós and tile panels.

© Matheus Moura
© Matheus Moura
Perspective
Perspective
© Matheus Moura
© Matheus Moura

The architectural approach adopted was the hierarchical organization of the accesses (main, garage and services), in order to seek a better location of the building on the ground, which is located on a corner of the condominium. The main and service accesses were on the widest track and the garage on a secondary track, so we were able to better define the sectorization of activities and environments.

© Matheus Moura
© Matheus Moura
Ground floor plan
Ground floor plan
© Matheus Moura
© Matheus Moura

Therefore, by defining the accesses in opposite positions, we also defined that the sectors, social and services, would be opposed to the intimate and that a large bay with a butterfly cover, where the barbecue area is located, would connect sectors.

Section
Section

One of the strong points of this project, without a doubt, was the blanket in the shape of a “butterfly”. Despite the plastic involved in this roof solution, it was designed with the aim of solving the problem of the project, where we would have to connect the two blocks, the first being the ground floor (social and service) and the other with two floors (intimate area) and this solution landed on the architecture.

© Matheus Moura
© Matheus Moura